KRÁTKÉ, NEBO DLOUHË?

 

 

Které těstoviny jsou lepší? Krátké, nebo dlouhé?

Dávám přednost těm dlouhým. Vypadají na talíři dobře a přitažlivě na sebe nabalují omáčku, které stačí tak akorát, žádný kotel. Vkus Italů, především mladé generace, se mění. Podle průzkumů se ze spíží vytrácejí tradiční dlouhé těstoviny jako jsou špagety nebo linguine a jsou nahrazovány krátkými druhy.

Dlouhé těstoviny je třeba namotat na vidličku a vložit do úst tak, aby se strávník nepocákal. Zato krátké těstoviny stačí napíchnout a celkem bez úhony přemístit. Konzumace pasty (tak Italové označují své nejoblíbenější jídlo) však v Itálii v žádném případě neklesá. Naopak! Za posledních deset let se spotřeba těstovin zdvojnásobila. V současné době do sebe každý Ital průměrně nasouká 23 kg těstovin ročně a to je pěkné množství. Dalším šampiónem v konzumaci těstovin je Tunisko (17 kg na hlavu), následováno Venezuelou (15 kg na hlavu) a Řeckem (12,2 kg na hlavu).

V tradiční italské kuchyni je pasta považována za posvátné jídlo. Neobejde se bez ní každodenní stůl ani vznešenější, složitý hodokvas.

Patříte k milovníkům pasty? Zkuste objevit nové způsoby, jak těstoviny připravit a jak si je pokaždé znovu zamilovat.

Vařte těstoviny jako praví Italové! 

⇛ Jak správně vařit pasta fresca?

⇛ Vyzkoušejte recepty na těstoviny, které zná celý svět.

⇛ Jak na neodolatelné a oblíbené RAGÚ BOLOGNESE?

⇛ Jestliže pospícháte, ale dali byste si něco ostřejšího a léčivého, nakopne vás AGLIO, OLIO, PEPERONCINO. 

⇛ Máte doma bazalku? Udělejte si DOMÁCÍ PESTO. 

⇛ Stačí plechovka tuňáka a rajčata ve vlastní šťávě, k tomu pár oliv. PASTA AL TONNO se určitě povede!

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky