Špagety s tuňákem a černými olivami


Těstoviny s vůní rybářských lodí připlouvajících do přístavu dlouho před východem slunce. Těstoviny, které připravíte rychle. Těstoviny, které je tak snadné si zamilovat.

Špagety s tuňákem a černými olivami

La Cuoca // Eva Rýznerová



Pro 2 osoby:

200 g špaget (značky Barilla, De Cecco, Garofalo)
2 lžíce olivového oleje
1 konzerva tuňáka v olivovém nebo slunečnicovém oleji o váze 130 g
1 lžíce žluté cibule, nadrobno nasekané
150 g keříkových rajčat
3 lžíce pasírovaných rajčat
1 lžíce černých oliv, sušených
1 lžička kaparů naložených v soli, opláchnutých
řapíkatý celer a červená cibule na dokončení

Přichystejte si velkou pánev, do které se vám později vejdou špagety. Na olivovém oleji zpěňte cibulku, přidejte tuňáka včetně oleje, olivy, kapary a pasírovaná rajčata. Mezitím vložte do trouby vyhřáté na 200 °C keříková rajčata, posypte je solí a pečte 15 minut. Špagety uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte, ale uchovejte část vody, v níž se vařily. Čtyřmi lžícemi této vody rozřeďte omáčku. Do pánve přidejte špagety, pečená rajčata a párkrát prohoďte, aby se špagety propojily s omáčkou. Servírujte posypané řapíkatým celerem a najemno nakrájenou červenou cibulí.

Komentáře

Oblíbené příspěvky