Štítky

aronie (1) asie (2) bazalka (1) Befana (1) bešamel (4) bez černý (1) bolognese (1) brambory (3) bruschetta (3) bylinky (3) caponata (1) castagnole (1) cestování (1) crostata (1) cuketa (7) cukroví (2) čaj (2) čekanka (2) červená řepa (1) čokoláda (2) detoxikace (1) dezert (16) dolce vita (2) domácí likér (2) drobenka (3) Dýně (5) fazole (1) fazolky (1) fíky (1) focaccia (1) gnocchi (1) granita (1) grappa (1) grissini (1) Houby (7) hrušky (1) humr (1) cheesecake (2) chléb (7) chobotnice (1) chřest (5) Itálie (31) jablka (1) jahody (3) jaro (3) jehněčí (1) juglon (1) karamelizovaná cibule (1) kaštany (1) klíčení (1) koblihy (1) koláč (10) kompot (1) kopřiva (1) králík (1) kuře (4) kuskus (1) kvásek (6) květák (2) kynuté těsto (7) lasagne (1) léto (9) lilek (2) luštěniny (4) mák (1) marmeláda (2) maso (3) masopust (4) máta (1) matcha (4) minestrone (2) moře (3) oběd (1) olivy (1) omáčka (1) Ořechovice (1) ostružiny (1) ovoce (3) panettone (1) parmezán (2) paštika (1) pesto (3) pizza (1) plody moře (2) podzim (8) pohanka (2) polévka (13) pomazánka (2) předkrm (3) příroda (2) pučálka (2) radicchio di Chioggia (1) rady (1) ragú (2) rajčata (5) rajčatová omáčka (1) rakytník (1) rebarbora (1) regionální kuchyně (1) restaurace (4) Restaurant Day (3) rostlinné mléko (1) ryby (3) rýže (3) salát (9) semínka (1) slané pečivo (2) slaný koláč (2) slaný nákyp (1) slávky (1) sójové maso (1) sušenky (2) syrová strava (1) šípky (2) Španělsko (2) šťáva (1) štrúdl (1) těstoviny (7) tiramisu (1) Topinambury (1) Toskánsko (3) třešně (1) tuňák (1) václavky (1) Vancouver (1) Vánoce (6) vatikánský chléb štěstí (1) vegetariánské jídlo (47) Velikonoce (1) vývar (2) zavařování (1) zelenina (9) zelí (1) zima (3) zmrzlina (3)

neděle 31. ledna 2016

Špagety s tuňákem a černými olivami


Těstoviny s vůní rybářských lodí připlouvajících do přístavu dlouho před východem slunce. Těstoviny, které připravíte rychle. Těstoviny, které je tak snadné si zamilovat.

Špagety s tuňákem a černými olivami

La Cuoca // Eva Rýznerová



Pro 2 osoby:

200 g špaget (značky Barilla, De Cecco, Garofalo)
2 lžíce olivového oleje
1 konzerva tuňáka v olivovém nebo slunečnicovém oleji o váze 130 g
1 lžíce žluté cibule, nadrobno nasekané
150 g keříkových rajčat
3 lžíce pasírovaných rajčat
1 lžíce černých oliv, sušených
1 lžička kaparů naložených v soli, opláchnutých
řapíkatý celer a červená cibule na dokončení

Přichystejte si velkou pánev, do které se vám později vejdou špagety. Na olivovém oleji zpěňte cibulku, přidejte tuňáka včetně oleje, olivy, kapary a pasírovaná rajčata. Mezitím vložte do trouby vyhřáté na 200 °C keříková rajčata, posypte je solí a pečte 15 minut. Špagety uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte, ale uchovejte část vody, v níž se vařily. Čtyřmi lžícemi této vody rozřeďte omáčku. Do pánve přidejte špagety, pečená rajčata a párkrát prohoďte, aby se špagety propojily s omáčkou. Servírujte posypané řapíkatým celerem a najemno nakrájenou červenou cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat