Štítky

aronie (1) asie (2) bazalka (1) Befana (1) bešamel (4) bez černý (1) bolognese (1) brambory (2) bruschetta (3) bylinky (3) caponata (1) castagnole (1) cestování (1) crostata (1) cuketa (7) cukroví (2) čaj (2) čekanka (2) červená řepa (1) čokoláda (2) detoxikace (1) dezert (15) dolce vita (2) domácí likér (2) drobenka (3) Dýně (5) fazole (1) fazolky (1) fíky (1) focaccia (1) gnocchi (1) granita (1) grappa (1) grissini (1) Houby (7) hrušky (1) humr (1) cheesecake (2) chléb (7) chobotnice (1) chřest (5) Itálie (31) jablka (1) jahody (3) jaro (3) jehněčí (1) juglon (1) karamelizovaná cibule (1) kaštany (1) klíčení (1) koblihy (1) koláč (10) kompot (1) kopřiva (1) králík (1) kuře (3) kuskus (1) kvásek (6) květák (2) kynuté těsto (7) lasagne (1) léto (8) lilek (2) luštěniny (4) marmeláda (2) maso (2) masopust (4) máta (1) matcha (4) minestrone (2) moře (3) oběd (1) olivy (1) omáčka (1) Ořechovice (1) ostružiny (1) ovoce (3) panettone (1) parmezán (2) paštika (1) pesto (3) pizza (1) plody moře (2) podzim (8) pohanka (2) polévka (13) pomazánka (2) předkrm (3) příroda (2) pučálka (2) radicchio di Chioggia (1) rady (1) ragú (2) rajčata (5) rajčatová omáčka (1) rakytník (1) rebarbora (1) regionální kuchyně (1) restaurace (4) Restaurant Day (3) rostlinné mléko (1) ryby (3) rýže (3) salát (9) semínka (1) slané pečivo (2) slaný koláč (2) slaný nákyp (1) slávky (1) sójové maso (1) sušenky (2) syrová strava (1) šípky (2) Španělsko (2) šťáva (1) štrúdl (1) těstoviny (7) tiramisu (1) Topinambury (1) Toskánsko (3) třešně (1) tuňák (1) václavky (1) Vancouver (1) Vánoce (6) vatikánský chléb štěstí (1) vegetariánské jídlo (46) Velikonoce (1) vývar (2) zavařování (1) zelenina (9) zelí (1) zima (3) zmrzlina (3)

úterý 20. září 2016

Caprese ze žlutých rajčat


Na sklonku léta hýřil můj oblíbený farmářský trh na Spořilově barvami.
Zelináři vystavili zelené, žluté a žíhané cukety, tykve všech tvarů a také různě barevná rajčata. Rajčata lahvová mají navíc pevnou dužinu, která drží tvar, a při krájení se nerozpadají. Našla jsem ideální surovinu pro přípravu oblíbeného salátu původem z ostrova Capri - insalata Caprese.

Salát Caprese ze žlutých rajčat

2 žlutá rajčata od vašeho oblíbeného zelináře
1 mozzarella z buvolího mléka, nakrájená na plátky
1 lžička sušených kaparů, propláchnutých horkou vodou
lístky čerstvé bazalky z truhlíku na balkóně
1 lžička balzamikového octa
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje extra panenského

Rajčata podélně nakrájejte na plátky. Rozložte je na talíř střídavě s vrstvami mozzarelly. Posypte bazalkou a kapary. Dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Na závěr salát přelijte olivovým olejem a rozhodně jím nešetřete!

Žádné komentáře:

Okomentovat