JEDNODUCHÉ TĚSTOVINY S LOSOSEM
Suroviny:
400 g špaget
1 šalotka
2 lžíce olivového oleje
150 g uzeného lososa
200 g smetany 33%
20 g másla
čerstvě mletý pepř
1 hrst rukoly
koktejlová rajčata na ozdobení
Postup:
- Těstoviny uvařte al dente. (Od doby varu uvedené na obalu odečtěte 2 minuty, protože těstoviny budete dodělávat v pánvi + uchovejte 1 sběračku vody z vaření těstovin).
- Nadrobno nakrájenou šalotku zpěňte na oleji a přidejte 120 g lososa nakrájeného na plátky. Promíchejte.
- Přidejte smetanu, máslo, sběračku vody z vaření těstovin a 5 minut nechte při mírné teplotě propojit. V žádném případě nevařte, losos by ztvrdnul.
- Do pánve přidejte těstoviny a promíchejte. Opepřete podle chuti.
- Servírujte na talíře a každou porci ozdobte kouskem lososa. Povrch posypte rukolou a talíř ozdobte rozpůlenými rajčaty.
MOJE TIPY:
- Místo lososa můžete použít uzeného pstruha.
- Pokud chcete pokrm vylepšit, ozdobte nakonec těstoviny kaviárem z divokého lososa.
- Omáčku nesolte, protože uzený losos je slaný dost.
- Použít můžete také krátké těstoviny jako penne nebo farfalle. Smetanová omáčka na nich dobře drží.
Komentáře
Okomentovat