Žluté kari se zeleninou a krevetami
Žluté kari se zeleninou a krevetami
pro 4 osoby
150 ml zeleninového vývaru
2 lžíce sušené citronové trávy
2 limetkové listy
1 lžíce kokosového oleje
2 lžičky žluté kari pasty
2 jarní cibulky, nakrájené na šikmé špalíčky
3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
3 cm kousek zázvoru
1 žlutá mrkev, nakrájená na šikmé plátky
1 brokolice, rozebraná na růžičky
2 červené chilli papričky, rozpůlené
2 zelené chilli papričky, rozpůlené
1 plechovka kokosového mléka
1 lžíce ústřicové omáčky
4 velké krevety (čerstvé, neloupané)
čerstvě vymačkaná šťáva z 1 limetky
čerstvé bylinky na ozdobení
vařená jasmínová rýže k podávání
- V hrnci zahřejte vývar, přidejte citronovou trávu a limetkové listy. Krátce povařte a přeceďte.
- V pánvi wok nechte rozpustit kokosový olej společně s kari pastou.
- Přidejte jarní cibulky, česnek a zázvor. Krátce opečte a přidejte mrkev, brokolici a oba druhy chilli papriček.
- Podlijte přeceděným vývarem a zeleninu poduste doměkka (asi 20 minut).
- Přidejte kokosové mléko a dochuťte ústřicovou omáčkou.
- Do omáčky vložte krevety a krátce je v ní prohřejte. Krevety by měly získat typickou oranžovou barvu.
- Na závěr dochuťte polévku limetkovou šťávou. Kari rozdělte do misek tak, aby v každé porci byla jedna kreveta.
- Zdobte čerstvými bylinkami a podávejte s vařenou rýží.
Thajskou polévku tom kha gai
Indický květákový dhal
Polévku ze špagetové dýně s indickým kořením
Komentáře
Okomentovat