Polévka ze špagetové dýně, tentokrát s indickým kořením


Dýňová polévka s indickým kořením


Suroviny:

1 žlutá cibule, oloupaná a nasekaná nadrobno
4 stroužky česneku, oloupané a nasekané nadrobno
2 lžíce kokosového másla
500 g dužiny z pečené špagetové dýně
1 litr zeleninového vývaru
po lžičce kurkumy, drcených semínek koriandru, mletého římského kmína, mleté černuchy seté, drcené pískavice, drceného fenyklového semínka, mletého chilli, můžete přidat i asafoetidu
špetka muškátového květu
špetka šafránu, rozpuštěného v teplé vodě
čerstvě mletá himalájská sůl
nasucho opražená dýňová semínka na ozdobu

Postup:

  • Na kokosovém másle zpěňte cibuli a česnek. Přidejte propasírovanou dužinu z pečené dýně.
  • Na pánvi se silným dnem zvlášť opečte koření. Nechte ho jen rozvonět, nesmí se připálit. Opečené koření přidejte do základu polévky. Zajite zeleninovým vývarem a nechte 30 minut probublávat na mírném ohni.
  • Poté přidejte šafrán a muškátový květ. Krátce povařte a na talířích ozdobte dýňovými semínky.


Máte rádi dýni? Vyzkoušejte:

Dýňový koláč s pekanovými ořechy
Quiche s pečenou dýní a pestem
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Dýňové cappuccino

Komentáře

Oblíbené příspěvky