Nové brambory


 

V létě se dobře vaří. Ovoce a zelenina jsou dostupné v nejlepší kvalitě a není třeba složitých úprav, aby se dostaly na stůl. K mým nejoblíbenějším letním jídlům patří obyčejné brambory.

BRAMBORY PEČENÉ S MOŘSKOU SOLÍ A TYMIÁNEM

Suroviny:

500 g nových brambor typu B od českého bramboráře

mořská hrubozrnná sůl 

snítky čerstvého tymiánu

olivový olej extra panenský

Postup:
 
  • Brambory uvařte ve slupce, ale ne zcela doměkka. Vařte je podle velikosti 15 - 20 minut.
  • Vařené brambory nakrájejte na poloviny či měsíčky a dejte na plech vytřený olejem.
  • Pečicí papír nepoužívejte, protože by se neutvořila křupavá kůrčička. 
  • Brambory posypejte solí a lístky tymiánu a nechte zprudka zapéct (teplota 210 - 230 °C) po dobu 15 minut. 
 
TIP:
Pečené brambory chutnají skvěle jako příloha, ale zároveň je můžete povýšit na hlavní jídlo. Stačí když k nim připravíte obrovskou mísu salátu a třeba tvaroh rozmíchaný s jarní cibulkou.

MÁTE RÁDI JEDNODUCHÁ ZELENINOVÁ JÍDLA? TAK VYZKOUŠEJTE:

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky