Nové brambory
V létě se dobře vaří. Ovoce a zelenina jsou dostupné v nejlepší kvalitě a není třeba složitých úprav, aby se dostaly na stůl. K mým nejoblíbenějším letním jídlům patří obyčejné brambory.
BRAMBORY PEČENÉ S MOŘSKOU SOLÍ A TYMIÁNEM
Suroviny:
500 g nových brambor typu B od českého bramboráře
mořská hrubozrnná sůl
snítky čerstvého tymiánu
olivový olej extra panenský
Postup:
- Brambory uvařte ve slupce, ale ne zcela doměkka. Vařte je podle velikosti 15 - 20 minut.
- Vařené brambory nakrájejte na poloviny či měsíčky a dejte na plech vytřený olejem.
- Pečicí papír nepoužívejte, protože by se neutvořila křupavá kůrčička.
- Brambory posypejte solí a lístky tymiánu a nechte zprudka zapéct (teplota 210 - 230 °C) po dobu 15 minut.
TIP:
Pečené brambory chutnají skvěle jako příloha, ale zároveň je můžete povýšit na hlavní
jídlo. Stačí když k nim připravíte obrovskou mísu salátu a třeba tvaroh
rozmíchaný s jarní cibulkou.
Komentáře
Okomentovat