Pomazánka z červené řepy se sezamovou pastou tahini
Je mnoho důvodů proč milovat červenou řepu. Třeba pro její barvu, pro vysoký obsah minerálů a vitaminů, protože je základem jedné z nelepších polévek na světě - boršče. Anebo pro její zemitou chuť, která nám připomene naše odvěké spojení se Zemí a s jejími dary.
Pomazánka z červené řepy
10 porcí, 10 minut + pečení řepy
2 pečené nebo vařené červené řepy (můžete použít i řepy předvařené a vakuově balené, jsou již oloupané)
1 stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
1 lžička drceného římského kmínu
1 lžička drcených semínek koriandru
2 sýry lučina (à 100 g)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce pasty tahini
mořská sůl a pepř podle chuti
NA DOKONČENÍ
naklíčené mungo fazole na ozdobu
chléb k podávání
NA DOKONČENÍ
naklíčené mungo fazole na ozdobu
chléb k podávání
* Římský kmín, koriandr a pasta tahini dodají pomazánce exotickou chuť.
* Na přelomu zimy a jara použijte na ozdobu naklíčená semínka nebo luštěniny, pokrmu dodají ještě více hodnotných látek a navíc jsou nádhernou dekorací.
* Jak na domácí klíčení? Můj příspěvek najdete zde.
Lučina je skvělá i samotná. Ale s červenou řepou to může mít úplně jiný rozměr. Vypadá to jako vitamínová bomba na večeři :)
OdpovědětVymazat