Pomazánka z červené řepy se sezamovou pastou tahini



Je mnoho důvodů proč milovat červenou řepu. Třeba pro její barvu, pro vysoký obsah minerálů a vitaminů, protože je základem jedné z nelepších polévek na světě - boršče. Anebo pro její zemitou chuť, která nám připomene naše odvěké spojení se Zemí a s jejími dary.

Pomazánka z červené řepy
10 porcí, 10 minut + pečení řepy


2 pečené nebo vařené červené řepy (můžete použít i řepy předvařené a vakuově balené, jsou již oloupané)
1 stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
1 lžička drceného římského kmínu
1 lžička drcených semínek koriandru
2 sýry lučina (à 100 g)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce pasty tahini
mořská sůl a pepř podle chuti

NA DOKONČENÍ
naklíčené mungo fazole na ozdobu 
chléb k podávání

* Řepu oloupejte a v mixéru dohladka rozmixujte se všemi uvedenými ingrediencemi.
* Římský kmín, koriandr a pasta tahini dodají pomazánce exotickou chuť.
* Na přelomu zimy a jara použijte na ozdobu naklíčená semínka nebo luštěniny, pokrmu dodají ještě více hodnotných látek a navíc jsou nádhernou dekorací.
* Jak na domácí klíčení? Můj příspěvek najdete zde.


Komentáře

  1. Lučina je skvělá i samotná. Ale s červenou řepou to může mít úplně jiný rozměr. Vypadá to jako vitamínová bomba na večeři :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky