Tygří krevety v pikantní rajčatové omáčce
Držet v ruce oranžovou krevetu, odloupávat z ní krunýř a přibližovat se pomalu ke šťavnatému masu, to je slastný pocit. Když se vůně moře propojí v jednom soustu s pálivou rajčatovou omáčkou, je pocit vrcholícího léta dokonalý.
Tygří krevety v pikantní rajčatové omáčce
recept pro 2 osoby
8 tygřích krevet, zmražených nebo čerstvých
2 lžíce olivového oleje extra panenského
1 šalotka, nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku, rozdrcené
2 chilli papričky (já nejraději používám Birds Eye), zbavené semínek a nakrájené nadrobno
1 plechovka drcených rajčat
1 dl suchého bílého vína (např. rulandské šedé)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
K podávání
200 g špaget, uvařených podle návodu na obalu
2 lžíce nasekané ptrželky
kapary podle chuti (můžete vynechat)
Celé krevety propláchněte pod proudem studené vody a nechte okapat. Připravte si širokou pánev s vysokým okrajem. Na olivovém oleji opečte dosklovita šalotku, česnek a chilli papričky. Přidejte okapané krevety a ze všech stran je opečte. Do pánve vyklopte rajčata a směs nařeďte bílým vínem. Dochuťte solí a pepřem a redukujte na mírném ohni po dobu 20 minut. Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Při scezování oddělte 2 lžíce vody, ve které se vařily. Do pánve přidejte vařené špagety společně se 2 lžícemi vody z těstovin. Promíchejte a servírujte v hlubokých talířích s kapary.
Každou porci posypte petrželkou.
Jak uvařit humra
Italský salát s chobotnicí (insalata di polpo)
Polévka se slávkami (zuppa di cozze)
Komentáře
Okomentovat