Caprese ze žlutých rajčat


Na sklonku léta hýřil můj oblíbený farmářský trh na Spořilově barvami.
Zelináři vystavili zelené, žluté a žíhané cukety, tykve všech tvarů a také různě barevná rajčata. Rajčata lahvová mají navíc pevnou dužinu, která drží tvar, a při krájení se nerozpadají. Našla jsem ideální surovinu pro přípravu oblíbeného salátu původem z ostrova Capri - insalata Caprese.

Salát Caprese ze žlutých rajčat

2 žlutá rajčata od vašeho oblíbeného zelináře
1 mozzarella z buvolího mléka, nakrájená na plátky
1 lžička sušených kaparů, propláchnutých horkou vodou
lístky čerstvé bazalky z truhlíku na balkóně
1 lžička balzamikového octa
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje extra panenského

Rajčata podélně nakrájejte na plátky. Rozložte je na talíř střídavě s vrstvami mozzarelly. Posypte bazalkou a kapary. Dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Na závěr salát přelijte olivovým olejem a rozhodně jím nešetřete!

Komentáře

Oblíbené příspěvky