Caprese ze žlutých rajčat
Na sklonku léta hýřil můj oblíbený farmářský trh na Spořilově barvami.
Zelináři vystavili zelené, žluté a žíhané cukety, tykve všech tvarů a také různě barevná rajčata. Rajčata lahvová mají navíc pevnou dužinu, která drží tvar, a při krájení se nerozpadají. Našla jsem ideální surovinu pro přípravu oblíbeného salátu původem z ostrova Capri - insalata Caprese.
Salát Caprese ze žlutých rajčat
2 žlutá rajčata od vašeho oblíbeného zelináře
1 mozzarella z buvolího mléka, nakrájená na plátky
1 lžička sušených kaparů, propláchnutých horkou vodou
lístky čerstvé bazalky z truhlíku na balkóně
1 lžička balzamikového octamořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje extra panenského
Komentáře
Okomentovat