tag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post412372567462281463..comments2023-06-29T15:37:27.978+02:00Comments on La Cuoca: RAGÚ SE SÓJOVÝM MASEMLa Cuocahttp://www.blogger.com/profile/04859969542667912920noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-1798924120019129162010-12-06T18:38:32.127+01:002010-12-06T18:38:32.127+01:00Já sojové maso miluju :) Mamka ho vždycky dělá na ...Já sojové maso miluju :) Mamka ho vždycky dělá na způsob číny, tak bych jí mohla ukázat tento recept, zase něco nového :) Akorát jsem zjistila, že z okruhu mých známých jsem asi jediná, kdo má rád sojové maso, čím to je, netuším.Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-10519805386128684362010-11-20T19:30:33.033+01:002010-11-20T19:30:33.033+01:00Já to zkoušela kdysi, ale nepovedlo se. Možná bych...Já to zkoušela kdysi, ale nepovedlo se. Možná bych měla dát sojovému masu opět šanci :o) IliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-10112816576936302312010-11-14T22:11:17.366+01:002010-11-14T22:11:17.366+01:00Tak toto je věc, kterou fakt nemusím. Přitom před ...Tak toto je věc, kterou fakt nemusím. Přitom před pár lety jsem si dělala makrobiotický oběd podle kuchařky se sójovým masem a nebylo to zlé. Jen mi to - jako nevegetariánce - přijde nějak na hlavu už z principu. Když chci masné jídlo (tak 1x týdně), použiju normální maso. Jinak si hold dělám zeleninové a luštěninové... Ale třeba tofu mám docela ráda - uzené s chlebem, obyčejné spíš po teplu:-)Olinkahttp://zranice.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-60589514061820509692010-11-09T22:35:32.736+01:002010-11-09T22:35:32.736+01:00sojové maso jakožto vegetariánka také připravuji a...sojové maso jakožto vegetariánka také připravuji a mám ho ráda, zatím jsem zkusila jen pár experimentů, moc mi chutnalo zapečené s bramborem, rajčatovou omáčkou a bešamelem, ale i alá katův šleh stojí za zmínku :)...tohle se mi také moc líbí :)Lůc Máchttp://www.luc-cooks-bakes.bloger.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-16724612053514253332010-11-09T15:06:28.712+01:002010-11-09T15:06:28.712+01:00HaF a Vilemino, děkuji za úžasné typy, to švejžužu...HaF a Vilemino, děkuji za úžasné typy, to švejžužu či co a segedín, mě móc lákají. Už vím, co budu vařit o víkendu :))<br />HaF, to mi pro vás připadá moc pracné, abyste skenovala a posílala sójové recepty, v dnešní době člověk všechno najde na internetu. Ale moc děkuji za Vaši laskavost, jste milá.<br />Já zkouším se sojovým masem podobné recepty jako s masem, akorát přidám na ostrosti, nebo sladkosti či kyselosti. No a sójová omáčka - to je nezbytnost. Pamatuji se, že největší boom zažilo sójové maso těsně po revoluci, pak vášeň nějak ochladla a mám pocit, že ani v poslední době se moc nepropaguje.La Cuocahttps://www.blogger.com/profile/04859969542667912920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-14203070442601257932010-11-08T20:20:35.743+01:002010-11-08T20:20:35.743+01:00Vilemína-díky za nápovědu! Ale to je tuším ten nov...Vilemína-díky za nápovědu! Ale to je tuším ten nový recept. Ten starý byl na šuei-ču-žou (nevím jak se to správně píše). Sójové kostky se tuším vařily v masoxu a sójovce, pak se obalovaly určitě v mouce, možná tam bylo i vejce (?), orestovat, spařit zelí, taky orestovat. Někam ještě přišlo bílé víno. Podávalo se s rýží. Prostě to už dohromady nedám.<br />La Cuoca-v případě zájmu mám od BonaVity celý sešit A4 se sójovými recepty. Můžu oskenovat, nebo okopírovat a posléze přeposlat.HaFhttp://hafjentak.blog.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-73301532587218885682010-11-07T22:30:40.320+01:002010-11-07T22:30:40.320+01:00Tak tak, kdysi v jakémsi společenství pro zdravý ž...Tak tak, kdysi v jakémsi společenství pro zdravý život se sójové maso též doporučovalo tmax. 1x týdně, ale ty důvody si už nepamatuju.<br />Nicméně tahle kombinace mu musí sednout, mám vyzkoušeno, že to chce něco výraznějšího a nakyslého. <br />Haf - hodně zeleniny a trochu karamelu bylo v té čínské směsi, i to syrové zelí. Spíš ho teď občas míchám s masem, ale třeba segedin ze sójových nudliček je skvělý i tak.vileminahttp://www.vilemina.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-69883826890895212762010-11-06T23:45:59.207+01:002010-11-06T23:45:59.207+01:00Jen to uvedu na pravou míru, není to nic závažného...Jen to uvedu na pravou míru, není to nic závažného, jen velmi častá konzumace sójových výrobků omezuje vstřebávání jódu, což při snížené činnosti štítné žlázy není zrovna to pravé ořechové! U některých nemocí se zase nedoporučují šťavelany, jinde je vhodné omezit maso. Jen, když to víte, začnete se tomu podvědomně vyhýbat. Prostě nic dramatického, jak píšete, všeho s mírou.HaFhttp://hafjentak.blog.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-66050523396496800982010-11-06T23:16:53.889+01:002010-11-06T23:16:53.889+01:00@HaF: jé, to jsem ráda, že jsem vás litanií o sójo...@HaF: jé, to jsem ráda, že jsem vás litanií o sójovém mase neodradila. Já mám teď rané období objevovávní sojového masa, takže zkouším cokoliv a sbíhají se mi sliny na Vámi popsané pokrmy :)) Vůbec jsem netušila, že "zdravá" sója, může způsobovat takové potíže, všechno má zkrátka své klady a zápory:( Já na sobě zatím pozoruju jen samé pozitivní příznaky, ale všeho s mírou, říkávala moje babička :)La Cuocahttps://www.blogger.com/profile/04859969542667912920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8872135011346676851.post-57609851435528810432010-11-06T22:51:50.282+01:002010-11-06T22:51:50.282+01:00Etapu se sójovým masem jsem si též odžila, ale už ...Etapu se sójovým masem jsem si též odžila, ale už je to delší dobu. Pak jsem se někde dočetla, že lidé s nemocnou štítnou žlázou by sóju a výrobky z ní neměli, tak jsem je z jídelníčku vypustila. Ale před tím jsem sójové "maso" z BonaVity používala ráda. Výborná byla sójová drť - tu jsem po nabobtnání přidávala do sekané a byla skvělá. Sójové kostky manžel miloval v čínské úpravě se zelím (tuším, že pak tento výrobek změnil obal a byl tam jiný recept a já mezitím bohužel ten původní zapomněla). Pokud bych neměla své zdravotní problémy, tak sóju klidně používám dál!<br />P.S. Zrzek je moc pěkný!HaFhttp://hafjentak.blog.cz/noreply@blogger.com